Home » Blog » Afvallen » 5 voordelen van regelmatig sporten/bewegen!

5 voordelen van regelmatig sporten/bewegen!

door | 22 jun, 2022 | Afvallen, Beweging, Gedragsverandering, Informatie, Tips

Soms kan het helpen om even de voordelen te horen van iets wat niet je favoriet is om te doen.
Sporten/bewegen is voor vele onder ons niet hun favoriet. Ze stellen het liever uit of ‘bedenken’ allerlei redenen om het maar niet te hoeven doen.

Deze reminder kan voor jou net even dat steuntje zijn om het sporten/bewegen toch serieus te gaan doen.
Het gaat namelijk niet om het uiterlijke positieve resultaat maar om wat het innerlijk met jou doet!

 1. Het kan je gelukkiger maken
  Door regelmatig te sporten/bewegen veranderen delen in je brein die angst en depressie reguleren, hierdoor wordt je brein gevoeliger voor de positieve hormonen (serotonine en noradrenaline) die stress gevoelens doen verminderen.
  Sporten/bewegen heeft positieve invloed op je brein, hormonen en het letterlijk uiten van negatieve gevoelens die opgekropt kunnen zitten.
  Hoe lekker is het niet om even flink te boxen of het moeilijk hebben met een zwaar gewicht.
 2. Het kan je energieker maken
  Mensen die regelmatig sporten/bewegen, voelen zich veel energieker en ook wanneer je door klachten vermoeid bent.
  Het is uit onderzoek ook gebleken dat mensen na 6 weken regelmatig sporten/bewegen een veel energieker gevoel hebben.
 3. Risico op chronische ziektes verlagen
  Eén van de pijlers bij chronische ziektes is dat mensen te weinig of helemaal niet sporten/bewegen. Door regelmatig te sporten/bewegen verhoog je je insuline gevoeligheid (positief voor suikerziekte), verlaagt je bloeddruk, verhoogt het goede cholesterol en nog veel meer.
  Daarom is het belangrijk om regelmatig te sporten/bewegen, je verlaagt de kans op chronische ziektes. Ook kun je met beweging dus veel chronische ziektes verminderen of zelfs oplossen. Super medicijn dus! 😊
 4. Het kan je huid helpen
  Regelmatig gemiddeld intensief sporten kan de natuurlijke aanmaak van antioxidanten van je lichaam stimuleren, en deze helpen om je cellen te beschermen.
  Ook wordt de bloedcirculatie gestimuleerd waardoor de doorbloeding in de huid veel beter gaat en je huid er jonger uit kan gaan zien.
 5. Je slaapt veel beter
  Door regelmatig te sporten/bewegen verminder je stress. Waarschijnlijk slaap je dan ook beter. Regelmatig sporten/bewegen zorgt ervoor dat je beter kunt ontspannen. Door te sporten kun je de energie kwijt die in je lichaam zit, zal je dieper slapen en dus ook beter herstellen.

Nu je dit gelezen hebt, zou ik zeggen: sportschoenen aan en dagelijks een intensieve wandeling en ga je lichaam uitdagen met krachttraining.
KIES VOORAL VOOR EEN VORM VAN BEWEGING WAAR JIJ BLIJ VAN WORDT. Dan ga je het namelijk ook regelmatig doen en zal je het niet uitstellen (oftewel:afzeggen) 😉

Succes!

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Waarom val ik niet af?

Waarom val ik niet af?

Dit is één van de meest gestelde vragen die ik krijg in mijn praktijk. En wat een goede vraag is dit zeg! Meestal is de oorzaak dat er geen calorie...

lees verder
Appelbrood

Appelbrood

Dit appelbrood kun je als ‘koekje’ bij de koffie, als lunch of als ontbijt inzetten. Vol goede vetten, vezels en natuurlijk gezoet.
Geniet ervan met mate.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin