Home » Blog » Afvallen » Als je geen resultaat op de weegschaal ziet….

Als je geen resultaat op de weegschaal ziet….

door | 8 jul, 2021 | Afvallen

Mensen focussen met afvallen alleen op gewicht. Wat mij betreft is dit een slechte zaak.
Verandering van leefstijl heeft niet alleen impact op jouw gewicht maar ook op de hoeveelheid spiermassa en vetmassa. Op de samenstelling en gezondheid van je lichaam dus!!

Een lichaam moet eerst gezond worden om te kunnen afvallen

*Dit is ook de reden waarom ik liever geen calorieën tel maar focus op voedingsstoffen.

Samenstelling van je lichaam
Wanneer je niet afvalt, kan het je enorm demotiveren. Zou je wat verder kijken dan alleen gewicht dan zie je dat spiermassa en vetmassa vaak positieve , verrassende resultaten kunnen geven. Uitslagen waar je ondanks weinig gewichtsverlies toch SUPER blij en gemotiveerd van raakt. Waar je lichaamsvormen positief bij veranderen en je lichaam veel slanker en krachtiger oogt.

Afname van gewicht heeft te maken met de HOEVEELHEID voeding.
WAT je eet heeft invloed op de SAMENSTELLING van jouw lichaam.
Beweging speelt hier uiteraard een hele grote ondersteunende rol in.

Een cliënt uit mijn praktijk liep tegen deze situatie aan en wilde dit graag met jullie delen. 😀
Zij is 10 kilo afgevallen in een rustig tempo en op haar manier. Er is nog een weg te gaan maar zij heeft “Het geheim van afvallen” voor haar eigen lichaam ontdekt! Dat is waar afvallen en gezondheid over gaat.

✅ERVARING VAN EEN CLIËNT✅

“Al jaren heb ik overgewicht en slechte eetgewoontes. Vaak probeerde ik wel wat, maar elke keer kreeg ik een klap in m’n gezicht als de weegschaal weer stil kwam te staan. Ik had dan niet de motivatie om door te gaan. In het voorjaar was ik het spuugzat en  door meerdere gebeurtenissen wilde ik beter in m’n vel zitten. Ik ging op kickboksen…

Na de training ging ik kapot van de pijn en keek mezelf eens goed in de spiegel aan…”Hoe kun je nou iets goeds gaan doen voor je lichaam, maar je lichaam niet goed voeden?”
Stom, echt stom van mezelf…en tja toen moest ik dus wel naar mijn voeding gaan kijken. Met in m’n achterhoofd “het zal wel weer niet werken”.

Ik kwam bij Petra en vertelde mijn verhaal, de vreselijke spierpijn die ik had en dat ik graag m’n lichaam beter wilde voeden. Een gezonder leven…mijn reis met Petra begon. Stap voor stap gingen we kijken wat er nodig was. Niet te ingewikkeld. Elke week paste we iets aan in m’n voeding. De ene keer iets weglaten omdat ik er last van kreeg en de andere keer juist iets toevoegen wat mijn lichaam nodig had.

In de tussentijd bleef de weegschaal schommelen en aan m’n kilo’s was er in het begin maar weinig verschil, ondanks dat ik goed at en lekker in beweging was gekomen. Als ik dit alleen had gedaan dan was ik allang afgehaakt….. want tja je wilt toch resultaten zien op die weegschaal! Nu zijn er gelukkig ondertussen al aardig wat kilo’s af.

Het verschil met het zelf thuis doen en bij Petra, zit hem in de wijze waarop Petra jou inzicht geeft in het afvallen: “Wat gebeurt er in jouw lijf? ” Ik kreeg te zien dat ik bijvoorbeeld wel vet verbrand had, maar weinig was afgevallen. Dit lijkt misschien niet goed omdat het in kilo’s niet naar beneden is gegaan, maar dat is dus niet waar. Mijn lichaam had vetten verbrand en was in beweging! Ik ben na die openbaring ( keer op keer ) gemotiveerd gebleven. Nu na een aantal maanden zien we precies wat er met de vetmassa en spiermassa gebeurt. Ik geef dus niet meer mijn goede leefstijl op, omdat ik niet afval. Ik ga door omdat ik nu weet en zie wat het met de binnenkant van mijn lichaam doet. Ik voel mij energieker, levendiger en gezonder in mijn vel en daar is waar ik het voor doe. Dit gevoel maakt dat afvallen uiteindelijk vanzelf gaat.

De goede begeleiding die Petra geeft, heeft mij alleen maar gemotiveerd, het is een weg die ik niet alleen had af kunnen leggen. Het gaat langzaam maar met resultaat. Ik raad de begeleiding van Petra dan ook aan. Ieder mens is verschillend en Petra heeft voor jou een plan op maat, een plan die past bij jou leefstijl.

Veel succes voor jou!’
Groetjes van een tevreden cliënt 😀”

 

 

 

 

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin