Home » Blog » Afvallen » Als je geen resultaat op de weegschaal ziet…. 😲😲

Als je geen resultaat op de weegschaal ziet…. 😲😲

door | 8 jul, 2021 | Afvallen

Mensen focussen met afvallen alleen op gewicht. Wat mij betreft is dit een slechte zaak.
Verandering van leefstijl heeft niet alleen impact op jouw gewicht maar ook op de hoeveelheid spiermassa en vetmassa.
Op jouw gezonde samenstelling van je lichaam dus!!
Dit is dan ook de reden waarom ik liever geen calorieën tel maar focus op hoeveelheden en voedingsstoffen.

Wanneer je niet afvalt, kan het je enorm demotiveren. Zou je wat verder kijken met metingen in spiermassa en vetmassa, dan kan het toch voor positieve , verrassende uitslagen zorgen.
Uitslagen waar je ondanks geen gewichtsverlies toch SUPER blij en gemotiveerd van wordt.

Afname van gewicht heeft te maken met de hoeveelheid energie van jouw voeding en de keuze van WAT je eet heeft invloed op de samenstelling van jouw lichaam. Beweging speelt hier uiteraard een hele grote ondersteunende rol in.

Een cliënt uit mijn praktijk liep tegen deze situatie aan en wilde dit graag met jullie delen. 😀
Zij is 10 kilo afgevallen in een rustig tempo en op haar manier. Er is nog een weg te gaan maar zij heeft “Het geheim van afvallen” voor haar eigen lichaam ontdekt! Dat is waar afvallen en gezondheid over gaat.

✅ERVARING VAN EEN CLIËNT✅

=======
Als je geen resultaten ziet….

‘Al jaren heb ik overgewicht en slechte eetgewoontes. Vaak probeerde ik wel wat, maar elke keer kreeg ik een klap in m’n gezicht als de weegschaal weer stil kwam te staan. Ik had dan niet de motivatie om door te gaan. In het voorjaar was ik het spuugzat en  door meerdere gebeurtenissen wilde ik beter in m’n fel zitten. Ik ging op kickboksen…

Na de training ging ik kapot van de pijn en keek mezelf eens goed in de spiegel aan…”Hoe kun je nou iets goeds gaan doen voor je lichaam, maar je lichaam niet goed voeden?”
Stom echt stom van mezelf…maar tja toen moest ik dus wel naar mijn voeding gaan kijken. Met in m’n achterhoofd “het zal wel weer niet werken”.

Ik kwam bij Petra en vertelde mijn verhaal, de vreselijke spierpijn die ik had en dat ik graag m’n lichaam beter wilde voeden. Een gezonder leven…mijn reis met Petra begon.
Stap voor stap gingen we kijken wat er nodig was. Niet te ingewikkeld. Elke week paste we iets aan in m’n voeding. De ene keer iets weglaten omdat ik er last van kreeg en de andere keer juist iets toevoegen wat mijn lichaam nodig had.

In de tussentijd bleef de weegschaal schommelen en aan m’n kilo’s was er in het begin maar weinig verschil, ondanks dat ik goed at en lekker in beweging was gekomen. Als ik dit alleen had gedaan dan was ik allang afgehaakt….. want tja je wilt toch resultaten zien op die weegschaal!

Het verschil met het zelf thuis doen en bij Petra zit hem in de wijze waarop Petra jou inzicht geeft in het afvallen: “Wat gebeurt er in jouw lijf? ” Ik kreeg te zien dat ik bijvoorbeeld wel vet verbrand had, maar niet was afgevallen. Dit lijkt misschien niet goed omdat het in kilo’s niet naar beneden is gegaan, maar dat is dus niet waar. Mijn lichaam had vetten verbrand en was in beweging! Ik ben na die openbaring ( keer op keer ) gemotiveerd gebleven. Nu na een aantal maanden zien we precies wat er met de vetmassa en spiermassa gebeurt. Ik geef dus niet meer mijn goede leefstijl op, omdat ik niet afval. Ik ga door omdat ik nu weet en zie wat het met de binnenkant van mijn lichaam doet. Ik voel mij energieker, levendiger en gezonder in mijn vel en daar is waar ik het voor doe.

De goede begeleiding die Petra geeft heeft mij alleen maar gemotiveerd, het is een weg die ik niet alleen had af kunnen leggen. Ik raad de begeleiding van Petra dan ook aan. Ieder mens is verschillend en Petra heeft voor jou een plan op maat, een plan die past bij jou leefstijl.

Veel succes voor jou!’
=======

 

 

 

 

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Waarom heb ik de hele dag honger?

Waarom heb ik de hele dag honger?

Honger- en verzadigingsgevoel zijn belangrijke processen bij het afvallen. Wanneer je weet hoe het werkt, kun je dingen toepassen in je leef- en eetstijl. Hoeveel je aan energie verbrandt of opslaat heeft hier ook alles mee te maken.

Lees meer
Afvallen kun je leren🍏🍎🍊🍋

Afvallen kun je leren🍏🍎🍊🍋

Motivatie? Discipline? Wilskracht?
Zijn dit karaktereigenschappen of kun je deze trainen ongeacht je DNA? Het zou mooi zijn als je dit kon trainen, toch? Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan hiernaar en het resultaat? Je kunt het beïnvloeden!

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin