Home » Blog » Afvallen » De sleutel tot het succes van afvallen!

De sleutel tot het succes van afvallen!

door | 15 jun, 2022 | Afvallen, Gedragsverandering, Informatie, Tips

Ja, nu denk je natuurlijk; “Weer zo’n gezondheidsverhaal wat er allemaal zo goed is!”
Nou nee, ik wilde jou eigenlijk uitleggen wat één heel erg belangrijk punt van verandering is, wat jou voor 50% gaat helpen om succes te hebben met wat je doet.

Je wilt succes hebben met de dingen die je doet, zoals bijvoorbeeld een verandering in je eet- en leefwijze. Het geeft je een positief gevoel ‘als dingen lukken’ en dat motiveert jou om door te gaan om uiteindelijk ‘jouw doel’ te bereiken.
Wat ik erg vaak om me heen hoor, is dat mensen een EXCUUS voor hun gedrag zoeken. Ze geven het gezin de schuld, hun familie, de quarantaine tijd of praten zichzelf aan dat ze ‘het’ nodig hebben. Zo heb ik al een scala van excuses gehoord, wat ook zeker struikelblokken kunnen zijn om een verandering in jouw eet- en leefpatroon te gaan maken. Hoe moeilijk is het niet om te veranderen in iets wat je al jaren doet. En toch, het kan echt!!

Het begin van jouw verandering zit in: …..LET OP….. 😊

“ZOEK NIET NAAR EXCUSES maar ZOEK NAAR OPLOSSINGEN”

Nu hoor ik je denken: ‘och jee, dat doe ik inderdaad ook!’
Weet je, ik geef even een voorbeeld:
Je loopt al jaren hetzelfde rondje met je hondje🐶 en nu blijkt dat het advies is dat je wat intensiever moet gaan lopen maar jouw hondje loopt niet zo hard meer. Je ziet er tegenop om het heft in eigen hand te nemen en je hebt dus een goed excuus om te blijven zoals je bent. –> Gewoon hetzelfde rondje en rustig aan want jouw hondje loopt niet zo hard meer! Zo is het nu eenmaal!!!!! = EXCUUS
OPLOSSING = Denk simpel en handel: “Ik loop eerst een kort rondje met de hond en daarna loop ik nog een extra rondje in een stevig tempo.” Oplossing gevonden!!

Of je zit ’s avonds op de bank. Verveelt je en krijgt een (vr)eetbui. Maakt jou niet uit wat het is, alles gaat je mond in. Je denkt: “Het is zo’n rottijd, ik heb dit wel verdiend of ik heb ook nooit iets te doen, ik voel me alleen” = EXCUUS
OPLOSSING = Ik heb lekker wat rauwkost klaar liggen met een kwarkdipje met kruiden. Laat ik dat nemen. Heeft mijn lichaam er ook nog iets aan en voel ik me goed!!

Zo kun je voor alles een passende oplossing vinden en ook echt toepassen. Wees creatief!
Enne….antwoord nooit met een zin die begint met het woord – MAAR…
Dat is altijd het begin van een excuus of uitleg waarom jij wel of niet iets zou gaan veranderen! 😁

Deze manier van denken en handelen, zal jou door het hele proces heen leiden en je zal merken hoe positief jij zal zijn. Heerlijk toch?

Ga dit eens een week toepassen en voel het verschil!!

Liefs van Petra

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

De 10 slimste marketing trucs van de supermarkt

De 10 slimste marketing trucs van de supermarkt

Je hebt het niet direct in de gaten maar de supermarkt is een jungle vol met allerlei ‘trucjes’ om jouw koop gedrag te beïnvloeden. Hoe meer, hoe beter! Het is één groot marketing hol waar wij dagelijks doorheen lopen. Daarom de 10 meest gebruikte marketing trucjes voor jou op een rij;

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin