Home » Blog » Afvallen » Tip om je vetverbranding en afvallen te stimuleren.🥦🥑🍆

Tip om je vetverbranding en afvallen te stimuleren.🥦🥑🍆

door | 28 jan, 2022 | Afvallen, Gedragsverandering, Tips, Voeding

😊 Als je weet wat voeding in jouw lichaam doet, kun je gericht iets gaan veranderen 🙃

Ja hè hè, dat kon je zelf waarschijnlijk ook wel verzinnen dat voeding super belangrijk is. Wat mensen alleen vergeten; dat ‘hoe vaak’ – ‘wat’ – ‘hoeveel’ je eet allemaal in balans moet zijn. Bij afvallen wil je jouw reserves aanspreken in de vorm van vetmassa en dat is niet altijd zo simpel.

Wanneer je eet (koolhydraten) stijgt je bloedsuikerspiegel en maakt je lichaam het hormoon insuline aan. Insuline is het hormoon dat de deurtjes van je lichaamscellen open zet (spieren en lever) zodat daar een voorraad van energie aangelegd kan worden. Deze opgeslagen energie kun jij dan gaan gebruiken wanneer je een poosje niet eet.

Wanneer je TEVEEL koolhydraten eet en de cellen staan vol omdat je al veel koolhydraten gegeten hebt, dan zal het in jouw vetmassa worden opgeslagen. Zo kunnen mensen dus vetmassa aankomen.

De meeste mensen eten veel teveel zetmeel en suiker. Denk maar aan je brood, cracker, pasta, chips, ‘gezonde’ koek, toastjes, gebak, enz. Vaak zijn dit de voedingsmiddelen waar mensen zo aan vast houden en waarvan ze vinden “dat het heel erg gezond is”.  Een beetje brood is natuurlijk geen probleem maar uit gemak kiezen mensen vaak voor veel brood, crackers, pasta en ‘gezonde’ koeken. Het is eentonig en niet voedzaam maar ook voor jouw insulinespiegel is het een drama.

Wanneer je veel zetmeel en suiker eet,  maakt je lichaam ook constant veel insuline aan. Wanneer er insuline in de bloedbaan circuleert, kan er geen vetverbranding plaatsvinden. Het lichaam kan niet energie opslaan en tegelijkertijd energie verbranden. Zo ontstaat er dus vetmassa. Te grote maaltijden geeft ook veel insuline aanmaak.

Wanneer, eigenlijk hoe vaak je eet, heeft ook grote impact op de vetverbranding en afvallen. Wanneer je 6 á 7 eetmomenten per dag hebt in kleine porties, heb je ook de hele dag aanmaak van insuline (opslaghormoon😊). Niet voordelig dus om je vetreserves aan te kunnen spreken. Bovendien start bij zo’n eetpatroon ook vaak diabetes type 2. Door veel en vaak aanmaak van insuline worden de cellen er doof voor en blijft de insuline in je bloedbaan circuleren waardoor er een hoge suikerspiegel ontstaat. Geen ideale situatie dus.

Eet dus maximaal 3 X per dag en gun je bloedsuikerspiegel (en je spijsvertering) ook rust zodat jij in de tussenliggende uren lekker op je vetverbranding kunt gaan functioneren en je maaltijd kunt verwerken.
Laat je maaltijden bestaan uit: veel groenten (300-500gr per dag), wat fruit, noten, zaden, pitten, goede vetten, volkoren granen, peulvruchten, wat vlees, vis, ei, enz., enz. Alles wat weinig invloed heeft op de stijging van je bloedsuikerspiegel.

Er zijn nog veel meer dingen van invloed op de vetverbranding maar daarover later weer meer.

Veel succes.
Groetjes Petra 🍏🍎

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Jouw vetmassa is onmisbaar😃

Jouw vetmassa is onmisbaar😃

Jouw vetmassa is onmisbaar. Onderzoeken tonen aan dat er in een vetmassa heel veel gebeurt. Vet is één van de grootste organen in je lichaam en heeft veel belangrijke functies voor jouw gezondheid. Bij afvallen speelt de vetmassa een belangrijke rol.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin