Home » Blog » Afvallen » Waarom val ik niet af?

Waarom val ik niet af?

door | 23 jun, 2022 | Afvallen, Beweging, Gedragsverandering, Informatie, Tips, Voeding

Dit is één van de meest gestelde vragen die ik krijg in mijn praktijk. En wat een goede vraag is dit zeg!

Meestal is de oorzaak dat er geen calorie tekort is.
Je kunt namelijk super gezond eten maar wel teveel eten. Als je elke dag veel noten, zaden, dadels, kokos en avocado’s eet, dan is de kans groot dat je boven je energiebehoefte eet. Ook het eten van brood of crackers tussendoor zorgt ongemerkt voor teveel calorieën. Je belegt ze vaak met energierijke vleeswaren die jouw totaal niet voeden. GEVOLG: JE VALT NIET AF!

JE EET MEER DAN JE DENKT, OF JE VERBRUIKT MINDER DAN JE DENKT.

Het kan ook een combinatie van beiden zijn! Belangrijk is om je voeding en beweging eens onder de loep te nemen en bewust te worden van wat je nou eigenlijk echt aan het doen bent. Wat en hoeveel eet, drink, beweeg, rust jij nou eigenlijk ECHT!

Schrijf eens een weekje (*incl. weekend) op wat je allemaal eet en drinkt. Schrijf daar je beweging bij en weeg je geregeld zodat je het gewicht ook in beeld brengt. Vaak zorgt het opschrijven alleen al voor betere keuzes en gaan mensen ineens wel afvallen. Bewustwording en inzicht krijgen is NOODZAAK bij een plan van afvallen en zeker wanneer het moeizaam gaat.

Het kan ook zijn dat je door de weeks onder je energiebehoefte eet en in het weekend alles loslaat en van alles geniet. “Je vindt dan dat je het wel verdiend hebt! 😊” Bij deze manier van eten/genieten voelt het bij jou alsof je ook echt de hele week strak in je plan zit. Het geeft alleen geen verandering aan in jouw gewicht. In dit geval ben je aan het balansen en blijf je op hetzelfde gewicht hangen. Wees dus reëel en zet je gedrag en handelen in teken van jouw doel!!

Blijf met je voedingskeuze altijd dicht bij jezelf en volg NOOIT klakkeloos een dieet. Zorg dat voeding jouw gezondheid verbetert, lekker is en nooit TEVEEL is!! Heb je deze drie punten op de rit, dan gaat het jou zeker lukken!

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Als je geen resultaat op de weegschaal ziet….

Als je geen resultaat op de weegschaal ziet….

Mensen focussen met afvallen alleen op gewicht. Wat mij betreft is dit een slechte zaak.
Verandering van leefstijl heeft niet alleen impact op jouw gewicht maar ook op de hoeveelheid spiermassa en vetmassa. Op de samenstelling en gezondheid van je lichaam dus! Een lichaam moet eerst gezond worden om te kunnen afvallen.

lees verder
Pittige wortelsoep

Pittige wortelsoep

Deze verwarmende wortelsoep is een aanrader met de wat koudere dagen. Je kunt de soep inzetten als lunch maar ook wanneer je tussendoor even iets hartigs wil eten. Het zit bomvol vezels en bevat vitamine A, B, C en kalium. De moeite waard dus om een wortelsoep met regelmaat te eten.

lees verder
Tips voor de kerstdagen

Tips voor de kerstdagen

De kerst komt eraan en bij veel mensen speelt de vraag: “Hoe ga ik mijn kerstdagen gezellig en gezond doorkomen?” Deze vraag stel ik mezelf ook elk...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin