Deze makkelijk kipstoof is in een handomdraai gemaakt. Wordt lekkerder wanneer hij een tijdje staat. Ideaal dus wanneer je een grote groep mensen te eten krijgt. De dag tevoren maak je hem klaar en je hebt alle tijd voor je visite.
hoofdgerecht
4 personen
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 20 g boter
- 125 g spekreepjes
- 250 g kastanjechampignons
- 300 g kipdijfilet
- 600 gr winterpenen
- 1 el bloem
- 200 ml kippenbouillon van tablet
- 125 g crème fraîche
- 20 g platte peterselie (bakje)Bovenkant formulier
Bereiden
- Snipper de sjalotten. Verhit 10 g boter in een braadpan en bak de sjalot, spekreepjes en kastanjechampignons 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken.
- Schil of schrap de wortels en snijd ze in stukken van 4 cm. Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalot mengsel en bak 3 min. mee. Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden.
- Voeg al roerend de hete bouillon en crème fraîche toe. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Schep door de kipstoof.
(Dik de saus eventueel in met maïzena of gebruik arrowrootpoeder maar dan de helft minder)
combinatietip:
Voeg alle groenten toe die jou lekker lijken toe in deze stoof!
Lekker met donker brood, bijv. pain rustique, rijst of aardappelen
Goedemiddag, ga zeker sommige recepten proberen