Home » Blog » Gedragsverandering » Waarom iedereen een leuker leven heeft op social media dan jij!

Waarom iedereen een leuker leven heeft op social media dan jij!

door | 23 jun, 2022 | Gedragsverandering, Informatie, Tips

#zin in, #lifeisgood, #mooi, #geweldig, #energie, #chill Noem ze allemaal maar op die dagelijks als termen over ons beeldscherm schieten: wat is mijn leven toch leuk, spannend, romantisch, betekenisvol of sociaal.

En dan zit je: problemen in je gezin, ziek, klant kwijtgeraakt, proefwerk slecht gemaakt of een andere situatie die HELEMAAL NIET ZO LEUK is!
Heeft iedereen om je heen dan écht zo’n leuk leven?

Als mens vergelijk je altijd sociaal. Wat wil dat dan zeggen?; als je vriendin niet lekker in haar vel zit, voel jij je daarnaast een zeer gelukkig mens en als je collega’s het slecht doen, voel jij je met een mager plusje eigenlijk best heel erg goed.

Wij als mensen presenteren ons positiever dan de realiteit is. Wij geven hier van nature de voorkeur aan omdat het resultaat van zo’n presentatie betekent: vriendschap, hulp of macht.
Dit is zakelijk gezien natuurlijk een belangrijk puntje maarrr….

….geloof mij; bij mij gaat ook zeker niet alles zo gemakkelijk als het op Social Media voor doet komen.
Ik plaats wel altijd alle gerechten, tips en info die ik zelf eet, uitvoer of gebruik maar ook ik heb soms, net zoals iedereen; zin in chocolade, een heerlijk wijntje, toastje en noem maar op. Ook ik kom een kilo aan wanneer ik een ‘wild’ weekend heb gehad. Ook ik moet dus altijd letten opdat mijn leefstijl in de grote lijn gezond en energiek is en blijft.

Het gaat erom dat mensen begrijpen dat 80% van mijn leven gezond is en 20% bestaat uit minder gezonde dingen. Mij gaat het erom dat mensen een gezond pad kiezen en af en toe een zijweg inslaan, om het daarna gelijk weer op te pakken zodat het weinig of geen effect op jouw gezondheid heeft. Mij gaat het erom dat je bij jezelf blijft in alle keuzes die jij maakt.

En vooral niet denken dat die ander het altijd maar leuk heeft. Ook die persoon heeft zijn problemen, net als jij!

Fijne dag!
Groetjes van Petra

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Jouw vetmassa is onmisbaar😃

Jouw vetmassa is onmisbaar😃

Jouw vetmassa is onmisbaar. Onderzoeken tonen aan dat er in een vetmassa heel veel gebeurt. Vet is één van de grootste organen in je lichaam en heeft veel belangrijke functies voor jouw gezondheid. Bij afvallen speelt de vetmassa een belangrijke rol.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin