Home » Blog » Gedragsverandering » Zorgen voor je lichaam…..

Zorgen voor je lichaam…..

door | 14 jul, 2022 | Gedragsverandering, Informatie, Tips

Even iets wat ik niet begrijp en met jullie wil delen.. de zorg voor je eigen lichaam!

Iedereen heeft iets in zijn leven waar hij heel erg zuinig op is.
Kan je auto zijn:
Elke week wordt de auto gewassen, elke periode krijgt de auto een grote check, olie wordt goed op peil gehouden, ruitenwisser vloeistof bijgevuld, kortom je bent er zuinig op en verzorgt de auto goed. Je baalt ervan als er een kras of deuk in zit en laat er gelijk iets aan doen.
Kan je huis zijn:
Elke dag wordt er gesopt en gepoetst om het huis netjes te houden. Vloeren gaan in de was en badkamers ontkalkt, kortom je wil het netjes en goed verzorgen. Het voelt goed als je huis weer spik en span is.
Kan je tuin zijn:
Alle sprietjes die niet in je tuin horen, worden zorgvuldig weggeplukt. Nieuwe beplanting wordt welbedacht uitgezocht en met liefde in de tuin geplaatst. Ook worden ze extra gevoed met mest.  Het ziet er dan ook toppie uit in je tuin!

Maarrrr…
nu komt mijn onbegrip:

💚WAAROM NIET ZOVEEL LIEFDE VOOR JE LICHAAM?💚

Hier zie ik vaak dat mensen weinig of niet nadenken over de keuze voeding of beweging. Vaak maken mensen  keuzes in hun leef- en eetpatroon wat totaal niet bij ze past en dat uit zich in pijn in het lijf, je niet goed voelen en nog veel meer kwaaltjes. Het erge aan dit verhaal is dat het ‘gewoon’  wordt geaccepteerd en weggewimpeld wordt met:
“Ach, ik heb altijd een zere buik of ben moe na het eten van…..”. Zo nog talloze kwalen als hoog cholesterol, hoge bloeddruk, diabetes type 2, overgewicht en ga zo maar door……. We slikken liever pillen dan dat we er zelf iets aan doen!! 😯💊💊

Tip:
Luister naar je lichaam en probeer eens te voelen wat het nodig heeft. Kijk eens naar de voeding die je neemt. Past deze voeding bij je behoeftes aan vitamines en mineralen waar je lichaam om vraagt? Eet je voldoende of eet je teveel? Is de beweging die je hebt gekozen wel de juiste vorm van bewegen voor jou? Doe je deze beweging met plezier? Ik ben benieuwd of jij jezelf onder de loep neemt en kan ontdekken waar jij zou kunnen veranderen om je beter te voelen!

Lieve groetjes,
Petra 😀

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

De sleutel tot het succes van afvallen!

De sleutel tot het succes van afvallen!

Ja, nu denk je natuurlijk; “Weer zo’n gezondheidsverhaal wat er allemaal zo goed is!”
Nou nee, ik wilde jou eigenlijk uitleggen wat één heel erg belangrijk punt van verandering is, wat jou voor 50% gaat helpen om succes te hebben met afvallen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin