Home » Blog » Recepten » Bordje vol

Bordje vol

door | 2 sep, 2021 | Recepten

Heerlijk recept voor 3 personen

Wat heb je nodig? 
100 gr rauwe meergranen rijst
1 bakje sojaboontjes
1/3 komkommer
Zakje wortel julienne
400 gr kastanje champignons
1 grote rode ui
300 gr kipfilet
100 gr Hollandse garnalen
Sojasaus
Sesamolie
Oestersaus
Ketjap manis
Sesamzaad
Japanse mayonaise
50 ml Rijstazijn
1 tl Honing

Aan de slag
1.Kook de rijst, giet af en laat staan.
2. Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes. Meng de rijstazijn en de honing. Doe de komkommer hierin en laat staan.
3. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer met 2 el ketjap manis en een scheutje sesamolie. Laat ook even staan.
4. Snijd de champignons in grote stukken en de ui. Bak dit in een koekenpan en blus af met wat oestersaus.
5. Maak een bolletje rijst in het midden van het bord en schenk er een tl sesamolie over. Strooi er wat sesamzaad over.
6. Verdeel de rest over de borden, beetje mayonaise erop en eet ze.

 

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Appel Cake 🥧

Appel Cake 🥧

Deze cake eet je zonder schuld gevoel. Maak het feest compleet. Glutenvrij en lactosevrij. 2 appels in kleine blokjes 2 el citroensap 300 gr...

Lees meer
Avocadosoep

Avocadosoep

Een voedzaam soepje en snel klaar Je kunt hem ook garneren met hollandse garnaaltjes, lekker feestelijk. Romig smaakvol soepje, wil jij meer pit doe...

Lees meer
Spinazie soep

Spinazie soep

Het recept voor een heerlijke soep.  1200 ml groenten bouillon600 gr verse spinazie1 grote rode ui1 el tijm100 ml kookroom Fruit de ui en voeg de...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin