Home » Blog » Recepten » Gevulde kipdijfilet

Gevulde kipdijfilet

door | 15 dec, 2020 | Recepten

Een feestelijk en smaakvol stukje vlees op tafel

Ga voor een Italiaanse touch in jouw maaltijd. Het romige van de mozzarella met de smaken van italiaanse kruiden maakt het een waar feestje in je mond.

Ingrediënten 4 personen:

  • 4 kipdijfilets
  • Rest stukjes van de dijfilet
  • 0.5 bol mozzarella
  • Groene pesto
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 tl groene Italiaanse kruiden

Bereiding:

  1. Leg de kipdijfilets op plastic folie en op een stevige plank
  2. Dek de filets af met nog een stuk folie
  3. Sla met een deegroller de filets mooi plat
  4. Verwijder het plastic als ze mooi plat zijn
  5. Doe reststukjes filet, mozzarella, pesto, zongedroogde tomaten, Italiaanse kruiden, peper en zout in de keuken machine en draai tot een gladde vulling
  6. Verdeel de vulling over de filets
  7. Rol de filets op en zet vast met prikker
  8. Oven op 180 graden
  9. Bak ze bruin aan in de pan
  10. Leg de filets in een ovenschaal en bak ze ca. 20 minuten gaar.

Je kunt ook de filets binden met een slagerstouwtje, als een rollade. De kaas blijft dan wat beter in de filet. 

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Pasta salade

Pasta salade

Pasta salade😍 Heb je geen zin, tijd om uitgebreid in de keuken te staan of heb je gewoon trek in pasta? Dan is een koude pasta-salade de oplossing....

Lees meer
Witlof salade met peer

Witlof salade met peer

In deze salade vind je bitter, zout en zoet. Al je smaakpapillen worden geprikkeld. Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig: 4 rijpe...

Lees meer
Spinazie soep

Spinazie soep

Het recept voor een heerlijke soep.  1200 ml groenten bouillon600 gr verse spinazie1 grote rode ui1 el tijm100 ml kookroom Fruit de ui en voeg de...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin2