Een feestelijk en smaakvol stukje vlees op tafel
Ga voor een Italiaanse touch in jouw maaltijd. Het romige van de mozzarella met de smaken van italiaanse kruiden maakt het een waar feestje in je mond.
Ingrediënten 4 personen:
- 4 kipdijfilets
- Rest stukjes van de dijfilet
- 0.5 bol mozzarella
- Groene pesto
- Zongedroogde tomaatjes
- Peper en zout naar smaak
- 1 tl groene Italiaanse kruiden
Bereiding:
- Leg de kipdijfilets op plastic folie en op een stevige plank
- Dek de filets af met nog een stuk folie
- Sla met een deegroller de filets mooi plat
- Verwijder het plastic als ze mooi plat zijn
- Doe reststukjes filet, mozzarella, pesto, zongedroogde tomaten, Italiaanse kruiden, peper en zout in de keuken machine en draai tot een gladde vulling
- Verdeel de vulling over de filets
- Rol de filets op en zet vast met prikker
- Oven op 180 graden
- Bak ze bruin aan in de pan
- Leg de filets in een ovenschaal en bak ze ca. 20 minuten gaar.
Je kunt ook de filets binden met een slagerstouwtje, als een rollade. De kaas blijft dan wat beter in de filet.
Dag Petra,
Heel leuk en lekker recept. we krijgen 10 gasten. willen een wat anders hoofdgerecht dan biefstuk en schnitzel.
we serveren er pureetje bij en gevulde tomaat.
Maken alles 1 dag van te voren en warmen uurtje van te voren langzaam op.
Groet, Klaas