+31 615 370 604 info@petra-vink.nl
Home » Blog » Recepten » Paprika-spread
Paprika-spread

Paprika-spread

door | 11 jan, 2021 | Recepten

Vul jouw borrelplank eens aan met deze overheerlijke, pittige spread. Besmeer een stokbroodje of dip je rauwkost in deze smeuïge massa. Zelf gemaakte spreads van groenten zijn vele malen gezonder dan een kant en klare. Maak je lijf blij!

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 teen knoflook
  • 35 gr blanke amandelen
  • ½ rode peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 el honing
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Was de paprika en snijd ze ik repen. Leg op de bakplaat en rooster in ca. 20 minuten
    tot de paprika zacht wordt en de puntjes zwart beginnen te kleuren.
  3. Laat afkoelen en doe in de keukenmachine met de rest van de ingrediënten behalve de peper en zout.
  4. Mix alles tot een gladde massa met nog wel wat stukjes voor de bite.
  5. Proef de dip en breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde voor het hele recept
– 591 Kcal
– 9 gr Eiwit
– 33 gr Koolhydraten
– 48 gr Vet
– 7 gr Vezels

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Witlof salade met peer

Witlof salade met peer

In deze salade vind je bitter, zout en zoet. Al je smaakpapillen worden geprikkeld. Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig: 4 rijpe...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin