Home » Blog » Recepten » Paprika-spread
Paprika-spread

Paprika-spread

door | 11 jan, 2021 | Recepten

Vul jouw borrelplank eens aan met deze overheerlijke, pittige spread. Besmeer een stokbroodje of dip je rauwkost in deze smeuïge massa. Zelf gemaakte spreads van groenten zijn vele malen gezonder dan een kant en klare. Maak je lijf blij!

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 teen knoflook
  • 35 gr blanke amandelen
  • ½ rode peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 el honing
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Was de paprika en snijd ze ik repen. Leg op de bakplaat en rooster in ca. 20 minuten
    tot de paprika zacht wordt en de puntjes zwart beginnen te kleuren.
  3. Laat afkoelen en doe in de keukenmachine met de rest van de ingrediënten behalve de peper en zout.
  4. Mix alles tot een gladde massa met nog wel wat stukjes voor de bite.
  5. Proef de dip en breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde voor het hele recept
– 591 Kcal
– 9 gr Eiwit
– 33 gr Koolhydraten
– 48 gr Vet
– 7 gr Vezels

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Citroen-Gember limonade

Citroen-Gember limonade

Vaak blijft het bij mij bij het drinken van water, thee, koffie en in het weekend een rode wijn.
Frisdrank drink ik niet dus maakte ik mijn eigen frisdrank/limonade.
Dit drankje is pittig, gezond en staat fantastisch gezellig in een mooi glas.
Leuk voor een ‘borrel’ avondje

Lees meer
Pasta salade

Pasta salade

Pasta salade😍 Heb je geen zin, tijd om uitgebreid in de keuken te staan of heb je gewoon trek in pasta? Dan is een koude pasta-salade de oplossing....

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin1