Home » Blog » Tips » 6 Tips om afvallen tot een succes te maken!
6 Tips om afvallen tot een succes te maken!

6 Tips om afvallen tot een succes te maken!

door | 11 sep, 2021 | Tips

Ben jij ook al weer een aantal weken bezig om de draad weer op te pakken?

Wat is het soms moeilijk om je voeding en leefstijl in goede banen te leiden. Ben je net lekker bezig, hup, weer een verjaardag of feest waar je naar toe gaat. Misschien heb je drukke weken waarin het moeilijk is om ‘jouw dagelijkse beweging’ in te passen.  Zo zijn er honderd en één dingen van invloed op jouw keuzes van leefstijl en voeding.

Belangrijk is dat je naar jouw doel aan het toewerken bent en niet steeds weer terugvalt in oude gewoontes. Leer ‘oude’ gewoontes te combineren of te vervangen voor nieuwe gezonde gewoontes. Om het jou iets makkelijker te maken, heb ik 6 tips op een rijtje gezet. Lees en pik eruit wat voor jou waardevol is. 

 • Pas je voeding aan op een manier die bij jou past
  Kijk met eerlijke ogen naar jouw leven en vul daar de bijpassende voeding bij in. Ga niet heel veel voeding eten als je een zittende baan hebt en eet niet te weinig met een lichamelijk zware baan. Wees eerlijk tegen jezelf!!
 • Zorg voor een bewegingsvorm die je leuk vindt
  Wandel je graag, ga dan elke dag een stuk lopen/snel wandelen. Fiets je graag? Ga lekker fietsen. Loop naar de winkel of je werk. Combineer verplichtingen met dagelijkse beweging. Doe tijdens het tandenpoetsen wat been oefeningen en tijdens het uitrekken wat taille oefeningen. Zo ben je niet veel meer tijd kwijt en onderhoud je toch je spieren. Handig toch?
 • Drink 1,5 liter water!!!
  Het lichaam heeft 1,5 tot 2 liter vocht/water (limonade of frisdrank is geen goede vochtbron)) nodig om goed te kunnen functioneren. Bij het afvallen komen veel afvalstoffen vrij en die wil je graag afvoeren. Ook hebben jouw lichaamscellen voldoende vocht nodig om goed te kunnen functioneren. Hoe vaak plas jij op een dag? 5 tot 8 keer plassen per dag is een goede maatstaaf.  Ga eens na hoeveel jij echt drinkt!
 • Eet rustig en kauw goed!!
  Het is bewezen dat mensen die snel en gehaast eten vaak veel te veel eten. Neem de tijd en stop tot je genoeg hebt. Het verzadigingsgevoel komt na ca. 20 minuten. Bij de één zal het eerder werken dan bij de ander. Leer te luisteren naar je lichaam.
 • Eet een eitje in de ochtend!
  Het blijkt dat je minder calorieën tot je neemt in de loop van de dag als je ontbijt met een gekookt eitje. Ze zijn goedkoop, laag in calorieën, hoog in eiwitten en vol met voedingsstoffen. Eiwitten verzadigen goed!
 • Slaap voldoende!!!
  De reden hierachter is dat te weinig slapen je hormonen in de war kunnen brengen, vooral de hormonen die je signalen geven dat je verzadigd bent. Hierdoor is de kans groter dat wanneer je onvoldoende slaapt, je eigenlijk meer honger ervaart dan nodig is en je dus gemakkelijk meer eet dan je lichaam nodig heeft. Voldoende slaap is voor iedereen weer anders maar met 7 uur slaap kom je goed in de buurt.

 

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Afvallen kun je leren🍏🍎🍊🍋

Afvallen kun je leren🍏🍎🍊🍋

Motivatie? Discipline? Wilskracht?
Zijn dit karaktereigenschappen of kun je deze trainen ongeacht je DNA? Het zou mooi zijn als je dit kon trainen, toch? Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan hiernaar en het resultaat? Je kunt het beïnvloeden!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin