Home » Blog » Tips » 🥕🥕6 redenen waarom worteltjes eten geen slecht idee is! 🥕🥕

🥕🥕6 redenen waarom worteltjes eten geen slecht idee is! 🥕🥕

door | 26 apr, 2022 | Informatie, Tips

Ik ben VERZOT op wortel. In elke vorm en maat vind ik ze lekker.
Ik maak er soep van, dip ze in een sausje en eet ze rauw als tussendoortje.
Wortel is gelukkig ook super gezond dus ‘no problem’ als je dit veel en vaak gaat eten.
De 6 grootste voordelen lees je hier….

De 6 voordelen om wortel als snack te gaan introduceren:

 1. Rijk aan bèta-caroteen wat goed is voor een beter zicht
  Wortels bevatten een grote hoeveelheid aan bèta-caroteen, dit is een stofje wat je lichaam omzet naar vitamine A. Een deel van vitamine A wordt omgezet in rodopsine. Rodopsine zorgt ervoor dat je ‘s nachts beter kunt zien en voorkomt dat je op latere leeftijd last krijgt van blindheid en slechtziendheid. De paarse variant wortel bevat het meeste bèta-caroteen.
 2. Verzorging van je huid
  Als je rimpels wilt voorkomen en je huid in perfecte staat wilt houden, dan is de wortel een geschikte groente. In wortelen zit namelijk een flink portie vitamines C, die de collageen productie stimuleert. Collageen is een eiwit wat een belangrijk onderdeel vormt in het bindweefsel van het lichaam. Collageen heeft tevens een positieve werking op de elasticiteit en versteviging van de huid. Door de hoeveelheid vitamine A, krijg je ook caroteen binnen. Dit is een oranje-bruin stofje, wat kan bijdragen aan het tinten van je huidskleur.
 3. Versteviging van botten
  Wortelen bevatten verschillende mineralen (magnesium, kalium en calcium) die belangrijk zijn voor de stevigheid van je botten. Het binnenkrijgen van voldoende calcium, magnesium en kalium voorkomt osteoporose (botontkalking). Vitamine K zit niet super veel in wortelen maar wanneer je veel wortelen eet krijg je ook meer vitamine K binnen. Vitamine K, zorgt dat er genoeg bot eiwitten worden aangemaakt. Een andere functie van vitamine K is het op peil houden van de kwaliteit van het gebit en tandvlees.
 4. Positief effect op hart- en vaatziekte
  Naast het feit dat er veel vitamines in wortelen zitten, zit er ook een bron van vezels in. De vezels hebben een verlagend effect op het cholesterolgehalte, wat een positief effect heeft op de afname van hart- en vaatziekte. Kalium is een mineraal wat een bloeddrukverlagend effect heeft op het hart. Het zorgt voor een goede zenuwprikkelgeleiding om energieverhouding van de spieren in balans te houden.
 5. Zorgt voor een stabielere suikerspiegel
  Als snack een wortel eten is top. Door de hoeveelheid vezels die het bevat, zorgt het voor een stabielere suikerspiegel.
 6. Versterkt het immuunsysteem
  Wortelen bevatten vitamine C, een antioxidant. Dit helpt het immuunsysteem te versterken en ziekten te voorkomen. Vitamine C vermindert bijvoorbeeld de ernst en verkort tevens de duur van een verkoudheid.

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Oosterse Pindasoep

Oosterse Pindasoep

Hou jij van de oosterse keuken? Dit pindasoepje komt daar toch echt heel dichtbij. Met de dalende temperaturen is het lekker om een soepje te eten. Het werkt verwarmend en vult de maag goed. Zet dit soepje regelmatig op tafel en vul hem aan met extra groenten om het nog gezonder te maken. 

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin