Home » Blog » Tips » 🥕🥕6 redenen waarom worteltjes eten geen slecht idee is! 🥕🥕

🥕🥕6 redenen waarom worteltjes eten geen slecht idee is! 🥕🥕

door | 26 apr, 2022 | Informatie, Tips

Ik ben VERZOT op wortel. In elke vorm en maat vind ik ze lekker.
Ik maak er soep van, dip ze in een sausje en eet ze rauw als tussendoortje.
Wortel is gelukkig ook super gezond dus ‘no problem’ als je dit veel en vaak gaat eten.
De 6 grootste voordelen lees je hier….

De 6 voordelen om wortel als snack te gaan introduceren:

 1. Rijk aan bèta-caroteen wat goed is voor een beter zicht
  Wortels bevatten een grote hoeveelheid aan bèta-caroteen, dit is een stofje wat je lichaam omzet naar vitamine A. Een deel van vitamine A wordt omgezet in rodopsine. Rodopsine zorgt ervoor dat je ‘s nachts beter kunt zien en voorkomt dat je op latere leeftijd last krijgt van blindheid en slechtziendheid. De paarse variant wortel bevat het meeste bèta-caroteen.
 2. Verzorging van je huid
  Als je rimpels wilt voorkomen en je huid in perfecte staat wilt houden, dan is de wortel een geschikte groente. In wortelen zit namelijk een flink portie vitamines C, die de collageen productie stimuleert. Collageen is een eiwit wat een belangrijk onderdeel vormt in het bindweefsel van het lichaam. Collageen heeft tevens een positieve werking op de elasticiteit en versteviging van de huid. Door de hoeveelheid vitamine A, krijg je ook caroteen binnen. Dit is een oranje-bruin stofje, wat kan bijdragen aan het tinten van je huidskleur.
 3. Versteviging van botten
  Wortelen bevatten verschillende mineralen (magnesium, kalium en calcium) die belangrijk zijn voor de stevigheid van je botten. Het binnenkrijgen van voldoende calcium, magnesium en kalium voorkomt osteoporose (botontkalking). Vitamine K zit niet super veel in wortelen maar wanneer je veel wortelen eet krijg je ook meer vitamine K binnen. Vitamine K, zorgt dat er genoeg bot eiwitten worden aangemaakt. Een andere functie van vitamine K is het op peil houden van de kwaliteit van het gebit en tandvlees.
 4. Positief effect op hart- en vaatziekte
  Naast het feit dat er veel vitamines in wortelen zitten, zit er ook een bron van vezels in. De vezels hebben een verlagend effect op het cholesterolgehalte, wat een positief effect heeft op de afname van hart- en vaatziekte. Kalium is een mineraal wat een bloeddrukverlagend effect heeft op het hart. Het zorgt voor een goede zenuwprikkelgeleiding om energieverhouding van de spieren in balans te houden.
 5. Zorgt voor een stabielere suikerspiegel
  Als snack een wortel eten is top. Door de hoeveelheid vezels die het bevat, zorgt het voor een stabielere suikerspiegel.
 6. Versterkt het immuunsysteem
  Wortelen bevatten vitamine C, een antioxidant. Dit helpt het immuunsysteem te versterken en ziekten te voorkomen. Vitamine C vermindert bijvoorbeeld de ernst en verkort tevens de duur van een verkoudheid.

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

5 voordelen van regelmatig sporten/bewegen!

5 voordelen van regelmatig sporten/bewegen!

Soms kan het helpen om even de voordelen te horen van iets wat niet je favoriet is om te doen.
Sporten/bewegen is voor vele onder ons niet hun favoriet. Ze stellen het liever uit of ‘bedenken’ allerlei redenen om het maar niet te hoeven doen.

lees verder
Wat je moet weten over suiker 🧁🍰🎂

Wat je moet weten over suiker 🧁🍰🎂

We vinden het allemaal heerlijk. Af en toe een zoet lekkernij. Wij als mens kunnen echt genieten van dat zoete momentje. Sommige mensen eten het zo vaak dat je wel kunt spreken van een ‘suikerverslaving’. Vanuit onze natuur hebben wij een voorkeur voor de smaken ZOET, ZOUT en VET. In dit artikel wil ik het hebben over de zoete smaak.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin