Je wil zoete koek eten maar met niet teveel suiker. Teveel suiker laat je bloedsuiker pieken en blokkeert daarmee de vetverbranding. Dit is iets wat je niet wil wanneer je aan het afvallen bent. Deze havermout koek bevat alleen natuurlijk suiker waardoor de bloedsuiker veel minder zal pieken. Goede reden dus om deze koek voor het weekend te bakken. Eet ze en geniet ervan.
150 gr havermout
3 eieren
2 appels
30 gr kokos olie
50 gr rozijnen
3 tl speculaas kruiden
1 mespuntje zout
- Oven op 180 graden
- Doe in de keukenmachine de havermout, eieren, kokosolie, speculaaskruiden en zout
- Schil de appels en doe de stukken appel ook in de keukenmachine
- Zet aan tot een mooi glad beslag
- Leg een vel bakpapier in het cakeblik en giet hier het beslag in en verdeel gelijkmatig
- Zet het blik afgedekt met zilverfolie (voor het verbranden) 30 minuten in de oven
- Hierna folie eraf en nog 20 minuten zonder de folie gaar bakken
- Als hij gaar is, til je de cake uit het blik en laat afkoelen op een rooster (dan blijft hij krokant)
- Snijd hem in stukken en eet ze
0 reacties