Diner

Zoete aardappel pindasoep

Een explosie voor je smaakpapillen. Het zoete van de aardappel samen met de pindakaas maakt dat deze soep smaakvol, zacht en romig is.

Voor 1 liter soep:

  • 1 ui
  • 450 gr zoete aardappel
  • 150 gr wortel
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 el pindakaas
  • verse peterselie

Zo maak je het:

  1. Snipper de ui en knoflook, schil de zoete aardappel en wortel en snijd in stukken
  2. Verwarm de olijfolie in een soeppan met dikke bodem en bak hierin de ui
  3. Voeg de knoflook, zoete aardappel en wortel toe en bak voor ca. 3 minuten. Roer af en toe om
  4. Voeg wat peper en zout toe
  5. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook
  6. Laat het 15 minuten zachtjes koken
  7. Zet het vuur uit en voeg de pindakaas toe
  8. Blend tot een egale massa
  9. Schenk de soep in een kom en knip er wat verse peterselie over
Delen
Gepubliceerd door:
Petra Vink

Recente artikelen

3 Tips voor een blijvende leefstijl-verandering

We willen het allemaal; ‘AFVALLEN en FITTER ZIJN’ maar waar moet je beginnen in jouw…

1 jaar geleden

AFVALLEN = Gewoonte – Automatisme – Routine

Je vraagt je vast vaak af hoe die ene vriendin zo goed afvalt of waarom…

2 jaar geleden

Franse kipstoof

Deze makkelijk kipstoof is in een handomdraai gemaakt. Wordt lekkerder wanneer hij een tijdje staat.…

2 jaar geleden