Diner

Feestelijke carpaccio

Een simpel maar lekker hapje of voorgerecht voor jouw feest diner of bij de borrel.
4 personen
Voorgerecht of als borrelhap voor meerdere personen.
Ingrediënten:
150 gram runder carpaccio (je kunt ook zelf een bevroren stuk biefstuk flinterdun snijden met een snijmachine)
75 gram rucolasla
3 el pijnboompitten
4 el geraspte grana padano (of andere pittige kaas)
Voor de pesto:
Handje geroosterde pijnboompitten
15 gram verse basilicum
Handje Parmezaanse kaas
1 knoflook teentje
Scheutje olijfolie
Hoe maak je het:
  • Doe de ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine of in de vijzel en maal tot een smeuïge massa. Doe het in een bakje die midden op het bord past.
  • Verdeel de carpaccio als ring op een schaal en bestrooi met de pijnboompitten en de kaas.
  • Verdeel de rucolasla rond het bakje pesto.
  • Serveer er stokbrood bij.
Delen
Gepubliceerd door:
Petra Vink

Recente artikelen

3 Tips voor een blijvende leefstijl-verandering

We willen het allemaal; ‘AFVALLEN en FITTER ZIJN’ maar waar moet je beginnen in jouw…

10 maanden geleden

Zoete aardappel pindasoep

Een explosie voor je smaakpapillen. Het zoete van de aardappel samen met de pindakaas maakt…

11 maanden geleden

AFVALLEN = Gewoonte – Automatisme – Routine

Je vraagt je vast vaak af hoe die ene vriendin zo goed afvalt of waarom…

1 jaar geleden

Franse kipstoof

Deze makkelijk kipstoof is in een handomdraai gemaakt. Wordt lekkerder wanneer hij een tijdje staat.…

1 jaar geleden

Hoe kom ik van mijn snaaibuien af?

We hebben het allemaal weleens; lekkere trek, zin om te snaaien, vreten. De één heeft…

1 jaar geleden

Appelbrood

Dit appelbrood kun je als 'koekje' bij de koffie, als lunch of als ontbijt inzetten.…

2 jaar geleden