Diner

Feestelijke carpaccio

Een simpel maar lekker hapje of voorgerecht voor jouw feest diner of bij de borrel.
4 personen
Voorgerecht of als borrelhap voor meerdere personen.
Ingrediënten:
150 gram runder carpaccio (je kunt ook zelf een bevroren stuk biefstuk flinterdun snijden met een snijmachine)
75 gram rucolasla
3 el pijnboompitten
4 el geraspte grana padano (of andere pittige kaas)
Voor de pesto:
Handje geroosterde pijnboompitten
15 gram verse basilicum
Handje Parmezaanse kaas
1 knoflook teentje
Scheutje olijfolie
Hoe maak je het:
  • Doe de ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine of in de vijzel en maal tot een smeuïge massa. Doe het in een bakje die midden op het bord past.
  • Verdeel de carpaccio als ring op een schaal en bestrooi met de pijnboompitten en de kaas.
  • Verdeel de rucolasla rond het bakje pesto.
  • Serveer er stokbrood bij.
Delen
Gepubliceerd door:
Petra Vink

Recente artikelen

3 Tips voor een blijvende leefstijl-verandering

We willen het allemaal; ‘AFVALLEN en FITTER ZIJN’ maar waar moet je beginnen in jouw…

1 jaar geleden

Zoete aardappel pindasoep

Een explosie voor je smaakpapillen. Het zoete van de aardappel samen met de pindakaas maakt…

1 jaar geleden

AFVALLEN = Gewoonte – Automatisme – Routine

Je vraagt je vast vaak af hoe die ene vriendin zo goed afvalt of waarom…

1 jaar geleden

Franse kipstoof

Deze makkelijk kipstoof is in een handomdraai gemaakt. Wordt lekkerder wanneer hij een tijdje staat.…

1 jaar geleden

Hoe kom ik van mijn snaaibuien af?

We hebben het allemaal weleens; lekkere trek, zin om te snaaien, vreten. De één heeft…

2 jaar geleden