Recepten

Boekweit, havermout brood

Bak je eigen glutenvrije brood. Laat je huis ruiken naar de knusse sfeer van gebakken brood. Simpel, snel en eet er meerdere dagen van.

Ingrediënten 12 sneden brood

  • 150 gr havermout
  • 150 gr boekweitmeel
  • 100 gr lijnzaad (gebroken)
  • 2 eieren
  • mespunt zout
  • 200 ml plantaardige melk (ongezoet) of koemelk
  • ½ tl bakpoeder

Bereiden

1. Verwarm de oven op 185 graden. Bekleed een grote cakevorm met bakpapier.
2. Maal 150 gr havermout tot meel in de keukenmachine.
3. Breng 200 ml water aan de kook en roer de lijnzaad erdoor. Vuur uit en laat even staan.
4. Mix in de keukenmachine de eieren met een mespunt zout op de hoogste stand 4
minuten.
5. Doe in een grote kom de gemalen havermout, boekweitmeel, melk, bakpoeder en het lijnzaadmengsel. Roer goed door.
6. Spatel er de eieren rustig doorheen.
7. Giet het beslag in de bakvorm en bak in 50-55 minuten het brood gaar.
8. Laat het brood op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk!
*Bewaar het brood bij voorkeur in de koeling i.v.m. de eieren en melk die kunnen gaan
schimmelen. Je kunt het ook per plak invriezen.

Bekijk reacties

  • Smaak was OK. Lekker! Maar moet nog even oefenen. Vergissinkje met de eieren. Brood was ook ongelijkmatig gerezen. Maar ik doe het gewoon nog een keer.

    • Hoi Els,
      Wat jammer dat het de eerste keer niet lukte. Succes met de tweede poging.
      Groetjes Petra

Delen
Gepubliceerd door:
Petra Vink

Recente artikelen

3 Tips voor een blijvende leefstijl-verandering

We willen het allemaal; ‘AFVALLEN en FITTER ZIJN’ maar waar moet je beginnen in jouw…

10 maanden geleden

Zoete aardappel pindasoep

Een explosie voor je smaakpapillen. Het zoete van de aardappel samen met de pindakaas maakt…

11 maanden geleden

AFVALLEN = Gewoonte – Automatisme – Routine

Je vraagt je vast vaak af hoe die ene vriendin zo goed afvalt of waarom…

1 jaar geleden

Franse kipstoof

Deze makkelijk kipstoof is in een handomdraai gemaakt. Wordt lekkerder wanneer hij een tijdje staat.…

1 jaar geleden

Hoe kom ik van mijn snaaibuien af?

We hebben het allemaal weleens; lekkere trek, zin om te snaaien, vreten. De één heeft…

1 jaar geleden

Appelbrood

Dit appelbrood kun je als 'koekje' bij de koffie, als lunch of als ontbijt inzetten.…

2 jaar geleden