Heb jij zin in een loempia maar wil je toch veel groenten en gezond eten? Dan is dit loempia gerechtje precies iets voor jou. Het is een makkelijk recept dus handig wanneer je niet zo dol bent op lang in de keuken staan en je eet toch een beetje “Chinees”! 😜
2 personen;
200 gr mager rundergehakt of kleine kipfilet blokjes
2 tenen knoflook geperst
1 tl vers geraspte gemberwortel
1 ui in blokjes gesneden
150 gr gesneden rode kool (helft van zak 300gr)
150 gr gesneden witte kool (helft van zak 300gr)
150 gr geraspte wortel (zakje)
125 gr taugé (bakje)
2 bosuien in ringen
2 el sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl rijstazijn
Eventueel wat zoete Chilisaus
Noodles, mihoen, rijst erbij serveren!
*Ik eet dit gerecht ook vaak zonder rijst of mihoen waardoor het koolhydraat arm wordt. Eet dan wel voldoende en niet te weinig.
.
Doe olijfolie in pan en bak de ui kort. Rul het gehakt erbij. Knoflook en gember toevoegen.
Voeg de kool en wortel toe en roer goed door. Voeg de sojasaus toe en roer door. Laat even kort bakken tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg nu de taugé, en bos ui toe. Haal de pan van het vuur en voeg de sesamolie, rijstazijn toe en roer goed door.
Serveer er eventueel wat zoete chilisaus bij.
We willen het allemaal; ‘AFVALLEN en FITTER ZIJN’ maar waar moet je beginnen in jouw…
Een explosie voor je smaakpapillen. Het zoete van de aardappel samen met de pindakaas maakt…
Je vraagt je vast vaak af hoe die ene vriendin zo goed afvalt of waarom…
Deze makkelijk kipstoof is in een handomdraai gemaakt. Wordt lekkerder wanneer hij een tijdje staat.…
We hebben het allemaal weleens; lekkere trek, zin om te snaaien, vreten. De één heeft…
Dit appelbrood kun je als 'koekje' bij de koffie, als lunch of als ontbijt inzetten.…