Recepten

Gevulde kipdijfilet

Een feestelijk en smaakvol stukje vlees op tafel

Ga voor een Italiaanse touch in jouw maaltijd. Het romige van de mozzarella met de smaken van italiaanse kruiden maakt het een waar feestje in je mond.

Ingrediënten 4 personen:

  • 4 kipdijfilets
  • Rest stukjes van de dijfilet
  • 0.5 bol mozzarella
  • Groene pesto
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 tl groene Italiaanse kruiden

Bereiding:

  1. Leg de kipdijfilets op plastic folie en op een stevige plank
  2. Dek de filets af met nog een stuk folie
  3. Sla met een deegroller de filets mooi plat
  4. Verwijder het plastic als ze mooi plat zijn
  5. Doe reststukjes filet, mozzarella, pesto, zongedroogde tomaten, Italiaanse kruiden, peper en zout in de keuken machine en draai tot een gladde vulling
  6. Verdeel de vulling over de filets
  7. Rol de filets op en zet vast met prikker
  8. Oven op 180 graden
  9. Bak ze bruin aan in de pan
  10. Leg de filets in een ovenschaal en bak ze ca. 20 minuten gaar.

Je kunt ook de filets binden met een slagerstouwtje, als een rollade. De kaas blijft dan wat beter in de filet. 

Bekijk reacties

  • Dag Petra,
    Heel leuk en lekker recept. we krijgen 10 gasten. willen een wat anders hoofdgerecht dan biefstuk en schnitzel.
    we serveren er pureetje bij en gevulde tomaat.
    Maken alles 1 dag van te voren en warmen uurtje van te voren langzaam op.
    Groet, Klaas

Delen
Gepubliceerd door:
Petra Vink

Recente artikelen

3 Tips voor een blijvende leefstijl-verandering

We willen het allemaal; ‘AFVALLEN en FITTER ZIJN’ maar waar moet je beginnen in jouw…

1 jaar geleden

Zoete aardappel pindasoep

Een explosie voor je smaakpapillen. Het zoete van de aardappel samen met de pindakaas maakt…

1 jaar geleden

AFVALLEN = Gewoonte – Automatisme – Routine

Je vraagt je vast vaak af hoe die ene vriendin zo goed afvalt of waarom…

1 jaar geleden

Franse kipstoof

Deze makkelijk kipstoof is in een handomdraai gemaakt. Wordt lekkerder wanneer hij een tijdje staat.…

1 jaar geleden

Hoe kom ik van mijn snaaibuien af?

We hebben het allemaal weleens; lekkere trek, zin om te snaaien, vreten. De één heeft…

2 jaar geleden