Italiaanse zadencrackers

Maak lekkere Italiaanse zadencrackers voor het kerst ontbijt

Wat heb je hiervoor nodig: 

100 gr pittenmix
50 gr lijnzaad
12 el water
Zout mespunt
1tl paprika poeder
2 tl groene Italiaanse kruiden
30 gr parmezaanse kaas
Hoe ga je te werk?
  1. Maal de pittenmix en lijnzaad tot meel in de keukenmachine. Niet te fijn malen.
  2. Meng de meel met het water en laat 5 minuten staan.
  3. Voeg dan de kruiden en kaas toe en roer goed door. Laat nog 5 minuten staan.
  4. Kneed tot een deegbal. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg op de bakplaat. Druk plat en leg er een vel bakpapier op.
  5. Rol met een deegroller mooi dun uit over de bakplaat en snijd met een mes de vorm van de crackers voor in het deeg.
  6. Zet de crackers voor ca. 20 minuten in een oven van 165 graden. Draai ze dan om en bak nog 10 minuten af.
Kijk wel af en toe want elke oven is anders.

Eet ze

Delen
Gepubliceerd door:
Petra Vink

Recente artikelen

3 Tips voor een blijvende leefstijl-verandering

We willen het allemaal; ‘AFVALLEN en FITTER ZIJN’ maar waar moet je beginnen in jouw…

10 maanden geleden

Zoete aardappel pindasoep

Een explosie voor je smaakpapillen. Het zoete van de aardappel samen met de pindakaas maakt…

11 maanden geleden

AFVALLEN = Gewoonte – Automatisme – Routine

Je vraagt je vast vaak af hoe die ene vriendin zo goed afvalt of waarom…

1 jaar geleden

Franse kipstoof

Deze makkelijk kipstoof is in een handomdraai gemaakt. Wordt lekkerder wanneer hij een tijdje staat.…

1 jaar geleden

Hoe kom ik van mijn snaaibuien af?

We hebben het allemaal weleens; lekkere trek, zin om te snaaien, vreten. De één heeft…

1 jaar geleden

Appelbrood

Dit appelbrood kun je als 'koekje' bij de koffie, als lunch of als ontbijt inzetten.…

2 jaar geleden