Vul jouw borrelplank eens aan met deze overheerlijke, pittige spread. Besmeer een stokbroodje of dip je rauwkost in deze smeuïge massa. Zelf gemaakte spreads van groenten zijn vele malen gezonder dan een kant en klare. Maak je lijf blij!
- 2 zoete puntpaprika’s
- 1 teen knoflook
- 35 gr blanke amandelen
- ½ rode peper
- 3 el olijfolie
- 1 el honing
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout naar smaak.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Was de paprika en snijd ze ik repen. Leg op de bakplaat en rooster in ca. 20 minuten
tot de paprika zacht wordt en de puntjes zwart beginnen te kleuren. - Laat afkoelen en doe in de keukenmachine met de rest van de ingrediënten behalve de peper en zout.
- Mix alles tot een gladde massa met nog wel wat stukjes voor de bite.
- Proef de dip en breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde voor het hele recept
– 591 Kcal
– 9 gr Eiwit
– 33 gr Koolhydraten
– 48 gr Vet
– 7 gr Vezels