Recepten

Paprika-spread

Vul jouw borrelplank eens aan met deze overheerlijke, pittige spread. Besmeer een stokbroodje of dip je rauwkost in deze smeuïge massa. Zelf gemaakte spreads van groenten zijn vele malen gezonder dan een kant en klare. Maak je lijf blij!
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 teen knoflook
  • 35 gr blanke amandelen
  • ½ rode peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 el honing
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Was de paprika en snijd ze ik repen. Leg op de bakplaat en rooster in ca. 20 minuten
    tot de paprika zacht wordt en de puntjes zwart beginnen te kleuren.
  3. Laat afkoelen en doe in de keukenmachine met de rest van de ingrediënten behalve de peper en zout.
  4. Mix alles tot een gladde massa met nog wel wat stukjes voor de bite.
  5. Proef de dip en breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde voor het hele recept
– 591 Kcal
– 9 gr Eiwit
– 33 gr Koolhydraten
– 48 gr Vet
– 7 gr Vezels

Delen
Gepubliceerd door:
Petra Vink

Recente artikelen

3 Tips voor een blijvende leefstijl-verandering

We willen het allemaal; ‘AFVALLEN en FITTER ZIJN’ maar waar moet je beginnen in jouw…

10 maanden geleden

Zoete aardappel pindasoep

Een explosie voor je smaakpapillen. Het zoete van de aardappel samen met de pindakaas maakt…

11 maanden geleden

AFVALLEN = Gewoonte – Automatisme – Routine

Je vraagt je vast vaak af hoe die ene vriendin zo goed afvalt of waarom…

1 jaar geleden

Franse kipstoof

Deze makkelijk kipstoof is in een handomdraai gemaakt. Wordt lekkerder wanneer hij een tijdje staat.…

1 jaar geleden

Hoe kom ik van mijn snaaibuien af?

We hebben het allemaal weleens; lekkere trek, zin om te snaaien, vreten. De één heeft…

1 jaar geleden

Appelbrood

Dit appelbrood kun je als 'koekje' bij de koffie, als lunch of als ontbijt inzetten.…

2 jaar geleden