Dit appelbrood kun je als ‘koekje’ bij de koffie, als lunch of als ontbijt inzetten. Vol goede vetten, vezels en natuurlijk gezoet.
Geniet ervan met mate.
Voor 8 á 10 plakken:
3 el chiazaad + 9 el water
100 gr havervlokken
50 gr boekweitmeel
250 gr appelmoes, appels in blender
2 el kokosolie, gesmolten
2 el bakpoeder
1 el kaneel
snufje zout
handvol rozijnen
3 medjouldadels, gehakt
(of 5 kleinere dadels)
1 appel
(half gesneden in blokjes, half gesneden in plakjes)
Zo maak je het:
- Meng 3 el chiazaad met 9 el water en zet ca. 15 tot 20 minuten apart tot je een gelei krijgt.
- Doe havervlokken, boekweitmeel, chiagelei, kokosolie en appelmoes in een mengkom en meng goed.
- Voeg bakpoeder, zout kaneel toe en meng opnieuw.
- Voeg rozijnen, dadels en de helft van de appel (blokjes) toe en meng het geheel.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier en doe hier het deeg in.
- Versier met de plakjes appel.
- Bak ca. 45 minuten op 180 graden.
- Laat volledig afkoelen voordat je gaat snijden.
0 reacties