Deze verwarmende wortelsoep is een aanrader met de wat koudere dagen. Je kunt de soep inzetten als lunch maar ook wanneer je tussendoor even iets hartigs wil eten. Het zit bomvol vezels en bevat vitamine A, B, C en kalium. De moeite waard dus om een wortelsoep met regelmaat te eten.
Voor 1 liter soep:
700 gr penen
1 grote rode ui
700 ml water
1 groente bouillonblokje (zonder gist)
2 el gele currypasta (fairtrade)
300 ml kokosmelk (GoTan)
.
Was de penen en schil ze wanneer de buitenkant erg vies is. Snijd de wortel in plakjes.
Snijd de ui in blokjes.
Bak de ui en voeg de wortel toe. Bak even omscheppend mee.
Voeg de currypasta toe en bak zacht nog even kort mee.
Water, bouillonblokje en kokosmelk toevoegen en laat 15 min. zachtjes pruttelen.
Maak met de staafmixer de soep tot een gladde massa.
Eet ze 😀
0 reacties