Home » Blog » Hartige snacks » Oosterse Pindasoep

Oosterse Pindasoep

door | 14 nov, 2022 | Hartige snacks, Lunch, Recepten, Tips, Voeding

Hou jij van de oosterse keuken? Dit pindasoepje komt daar toch echt heel dichtbij. Met de dalende temperaturen is het lekker om een soepje te eten. Het werkt verwarmend en vult de maag goed. Zet dit soepje regelmatig op tafel en vul hem aan met extra groenten om het nog gezonder te maken.

2 personen:
500 ml kippenbouillon
1 eetlepel tomatenpuree
1 grote theelepel sambal oelek
4 eetlepels pindakaas
1 rode ui in blokjes
2 tenen knoflook fijngesneden
1 prei, in ringen
1 oranje paprika, in reepjes
1/2 courgette in dunne reepjes gesneden
1 klein blikje maïskorrels (150 g)
*Peterselie, kalkoenfilet

*Knip de peterselie klein en voeg toe aan de soep.
*Als maaltijdsoep; bak 200 g kalkoenfilet en snijd in reepjes. Voeg toe aan de soep.
*TIP: Je kunt nog meer groenten toevoegen. Sperziebonen of peultjes doen het ook goed, als je de soep iets gevulder wilt maken. En ook rode kidneybonen zijn lekker in deze soep. Neem dan een blikje van 160 gram.

Bereidingswijze:
Bak in een soeppan met dikke bodem de ui, knoflook en groenten kort aan. Bak de tomatenpuree even mee om te ontzuren.
Voeg de sambal toe en de helft van de bouillon.
Roer de pindakaas erdoor tot deze is opgelost en schenk dan de rest van de bouillon erbij.
Roer de maiskorrels en de peterselie erdoor. Warm nog even goed door en vul 2 grote kommen met de soep.

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin