Home » Blog » Diner » Zoete aardappel pindasoep

Zoete aardappel pindasoep

door | 19 feb, 2024 | Diner

Een explosie voor je smaakpapillen. Het zoete van de aardappel samen met de pindakaas maakt dat deze soep smaakvol, zacht en romig is.

Voor 1 liter soep:

  • 1 ui
  • 450 gr zoete aardappel
  • 150 gr wortel
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 el pindakaas
  • verse peterselie

Zo maak je het:

  1. Snipper de ui en knoflook, schil de zoete aardappel en wortel en snijd in stukken
  2. Verwarm de olijfolie in een soeppan met dikke bodem en bak hierin de ui
  3. Voeg de knoflook, zoete aardappel en wortel toe en bak voor ca. 3 minuten. Roer af en toe om
  4. Voeg wat peper en zout toe
  5. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook
  6. Laat het 15 minuten zachtjes koken
  7. Zet het vuur uit en voeg de pindakaas toe
  8. Blend tot een egale massa
  9. Schenk de soep in een kom en knip er wat verse peterselie over

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Franse kipstoof

Franse kipstoof

Deze makkelijk kipstoof is in een handomdraai gemaakt. Wordt lekkerder wanneer hij een tijdje staat. Ideaal dus wanneer je een grote groep mensen te eten krijgt. De dag tevoren maak je hem klaar en je hebt alle tijd voor je visite. 

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin