Een explosie voor je smaakpapillen. Het zoete van de aardappel samen met de pindakaas maakt dat deze soep smaakvol, zacht en romig is.
Voor 1 liter soep:
- 1 ui
- 450 gr zoete aardappel
- 150 gr wortel
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 1 liter groentebouillon
- 2 el pindakaas
- verse peterselie
Zo maak je het:
- Snipper de ui en knoflook, schil de zoete aardappel en wortel en snijd in stukken
- Verwarm de olijfolie in een soeppan met dikke bodem en bak hierin de ui
- Voeg de knoflook, zoete aardappel en wortel toe en bak voor ca. 3 minuten. Roer af en toe om
- Voeg wat peper en zout toe
- Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook
- Laat het 15 minuten zachtjes koken
- Zet het vuur uit en voeg de pindakaas toe
- Blend tot een egale massa
- Schenk de soep in een kom en knip er wat verse peterselie over
0 Reacties