+31 615 370 604 info@petra-vink.nl

Vervang jouw broodmaaltijd voor dit bananenbrood

Dit brood is glutenvrij en zonder beleg al lekker. Mocht jij het toch willen beleggen, dan is pure 100% pindakaas  een goed idee!

Wat heb je nodig? (16 plakken)

  • 4 bananen (hoe bruiner, hoe beter)
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram boekweitmeel
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels Griekse Yoghurt
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • 10 dadels
  • Twee handen rozijnen
  • 1/2 theelepels kaneel
  • Merg van een vanillestokje of 1 tl vanille extract

Hoe maak je het?

  1. Ontpit de dadels en doe ze samen met de rozijnen in lauwwarm water. Laat de dadels en rozijnen ongeveer 15 minuten weken. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  2. Als de rozijnen bijna klaar zijn doe je alle droge ingrediënten in een kom (boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en vanille).
  3. Doe vervolgens de kokosolie in een klein pannetje op laag vuur, zodat het kan smelten.
    Daarna doe je de bananen in een andere kom en die kun je met een vork of mixer prakken. Makkelijker is om een keukenmachine te gebruiken, maar een mixer kan ook.
  4. Als de bananen geprakt zijn voeg je de andere natte ingrediënten toe (eieren, Griekse yoghurt en de gesmolten kokosolie). Mix dit goed door elkaar totdat je een glad beslag hebt.
  5. Giet de dadels en rozijnen af en dep ze droog met wat keukenpapier. Snijd vervolgens de dadels in kleine stukjes en doe die samen met de rozijnen bij het ‘natte beslag’. Even goed mixen. Voeg dan de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en spatel er doorheen.
  6. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag in de cakevorm. Als je de cakevorm met beslag een paar keer op het aanrechtblad tikt dan verdeeld het beslag zich beter.
  7. Zet het dan voor ongeveer 35 minuten in de oven. Prik met een mes in het brood om te kijken of het goed gebakken is. Wanneer er nog deeg aan het mes blijft plakken dan even iets langer laten bakken. 

Als cake bij de koffie is het ook een goed idee!