Home » Blog » Recepten » Paprika-spread
Paprika-spread

Paprika-spread

door | 11 jan, 2021 | Recepten

Vul jouw borrelplank eens aan met deze overheerlijke, pittige spread. Besmeer een stokbroodje of dip je rauwkost in deze smeuïge massa. Zelf gemaakte spreads van groenten zijn vele malen gezonder dan een kant en klare. Maak je lijf blij!

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 teen knoflook
  • 35 gr blanke amandelen
  • ½ rode peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 el honing
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Was de paprika en snijd ze ik repen. Leg op de bakplaat en rooster in ca. 20 minuten
    tot de paprika zacht wordt en de puntjes zwart beginnen te kleuren.
  3. Laat afkoelen en doe in de keukenmachine met de rest van de ingrediënten behalve de peper en zout.
  4. Mix alles tot een gladde massa met nog wel wat stukjes voor de bite.
  5. Proef de dip en breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde voor het hele recept
– 591 Kcal
– 9 gr Eiwit
– 33 gr Koolhydraten
– 48 gr Vet
– 7 gr Vezels

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Pittige wortelsoep

Pittige wortelsoep

Deze verwarmende wortelsoep is een aanrader met de wat koudere dagen. Je kunt de soep inzetten als lunch maar ook wanneer je tussendoor even iets hartigs wil eten. Het zit bomvol vezels en bevat vitamine A, B, C en kalium. De moeite waard dus om een wortelsoep met regelmaat te eten.

Lees meer
Avocadosoep

Avocadosoep

Een voedzaam soepje en snel klaar Je kunt hem ook garneren met hollandse garnaaltjes, lekker feestelijk. Romig smaakvol soepje, wil jij meer pit doe...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin10