Home » Blog » Recepten » Paprika-spread
Paprika-spread

Paprika-spread

door | 11 jan, 2021 | Recepten

Vul jouw borrelplank eens aan met deze overheerlijke, pittige spread. Besmeer een stokbroodje of dip je rauwkost in deze smeuïge massa. Zelf gemaakte spreads van groenten zijn vele malen gezonder dan een kant en klare. Maak je lijf blij!

  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 teen knoflook
  • 35 gr blanke amandelen
  • ½ rode peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 el honing
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Was de paprika en snijd ze ik repen. Leg op de bakplaat en rooster in ca. 20 minuten
    tot de paprika zacht wordt en de puntjes zwart beginnen te kleuren.
  3. Laat afkoelen en doe in de keukenmachine met de rest van de ingrediënten behalve de peper en zout.
  4. Mix alles tot een gladde massa met nog wel wat stukjes voor de bite.
  5. Proef de dip en breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde voor het hele recept
– 591 Kcal
– 9 gr Eiwit
– 33 gr Koolhydraten
– 48 gr Vet
– 7 gr Vezels

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Appelbrood

Appelbrood

Dit appelbrood kun je als ‘koekje’ bij de koffie, als lunch of als ontbijt inzetten. Vol goede vetten, vezels en natuurlijk gezoet.
Geniet ervan met mate.

lees verder
Spinazie soep

Spinazie soep

Het recept voor een heerlijke soep.  1200 ml groenten bouillon600 gr verse spinazie1 grote rode ui1 el tijm100 ml kookroom Fruit de ui en voeg de...

lees verder
Zondags maaltje

Zondags maaltje

Gegrilde broccoli met dip, tomatenkomkommer salade en zoete aardappel frietjes Ik at er een stukje gebakken kipfilet bij. Voor 2 personen: Broccoli...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin2