In deze salade vind je bitter, zout en zoet. Al je smaakpapillen worden geprikkeld.
Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:
4 rijpe peren
4 grote witlof struiken
olijolie extra vierge
peper en zout
4 handen rucolasla
100 gr crème fraiche
beetje rozemarijn
160 gr blauwe kaas
4 kleine handjes walnoten
Zo ga je aan de slag:
- Grill 4 rijpe peren in een grillpan.
- Snijd 4 grote witlof in repen en leg de harde stukken apart.
- Snijd de harde stukken wat kleiner en bak deze in olijfolie. Strooi er wat peper en zout over. Laat afkoelen.
- Leg op elk bord een pluk rucola sla en verdeel de rauwe lof erover.
- Verdeel de gegrilde stukken peer over de borden en de gebakken stukjes witlof.
- Maak van 100 gr crème fraiche, scheutje olijfolie, wat peper en rozemarijn een dressing en verdeel over de borden.
- Verdeel de 160 gr blauwe kaas over de borden en verdeel er wat walnoten over.
Gun een ander ook dit heerlijke recept en deel het op jouw Facebook of Instram.
0 Reacties