+31 615 370 604 info@petra-vink.nl

In deze salade vind je bitter, zout en zoet. Al je smaakpapillen worden geprikkeld.

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

4 rijpe peren
4 grote witlof struiken
olijolie extra vierge
peper en zout
4 handen rucolasla
100 gr crème fraiche
beetje rozemarijn
160 gr blauwe kaas
4 kleine handjes walnoten

Zo ga je aan de slag:

  • Grill 4 rijpe peren in een grillpan.
  • Snijd 4 grote witlof in repen en leg de harde stukken apart.
  • Snijd de harde stukken wat kleiner en bak deze in olijfolie. Strooi er wat peper en zout over. Laat afkoelen.
  • Leg op elk bord een pluk rucola sla en verdeel de rauwe lof erover.
  • Verdeel de gegrilde stukken peer over de borden en de gebakken stukjes witlof.
  • Maak van 100 gr crème fraiche, scheutje olijfolie, wat peper en rozemarijn een dressing en verdeel over de borden.
  • Verdeel de 160 gr blauwe kaas over de borden en verdeel er wat walnoten over.

Gun een ander ook dit heerlijke recept en deel het op jouw Facebook of Instram.