Wat heb je nodig?
100 gr rauwe meergranen rijst
1 bakje sojaboontjes
1/3 komkommer
Zakje wortel julienne
400 gr kastanje champignons
1 grote rode ui
300 gr kipfilet
100 gr Hollandse garnalen
Sojasaus
Sesamolie
Oestersaus
Ketjap manis
Sesamzaad
Japanse mayonaise
50 ml Rijstazijn
1 tl Honing
Aan de slag
1.Kook de rijst, giet af en laat staan.
2. Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes. Meng de rijstazijn en de honing. Doe de komkommer hierin en laat staan.
3. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer met 2 el ketjap manis en een scheutje sesamolie. Laat ook even staan.
4. Snijd de champignons in grote stukken en de ui. Bak dit in een koekenpan en blus af met wat oestersaus.
5. Maak een bolletje rijst in het midden van het bord en schenk er een tl sesamolie over. Strooi er wat sesamzaad over.
6. Verdeel de rest over de borden, beetje mayonaise erop en eet ze.
0 reacties