Home » Blog » Recepten » Gevulde kipdijfilet

Gevulde kipdijfilet

door | 15 dec, 2020 | Recepten

Een feestelijk en smaakvol stukje vlees op tafel

Ga voor een Italiaanse touch in jouw maaltijd. Het romige van de mozzarella met de smaken van italiaanse kruiden maakt het een waar feestje in je mond.

Ingrediënten 4 personen:

  • 4 kipdijfilets
  • Rest stukjes van de dijfilet
  • 0.5 bol mozzarella
  • Groene pesto
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 tl groene Italiaanse kruiden

Bereiding:

  1. Leg de kipdijfilets op plastic folie en op een stevige plank
  2. Dek de filets af met nog een stuk folie
  3. Sla met een deegroller de filets mooi plat
  4. Verwijder het plastic als ze mooi plat zijn
  5. Doe reststukjes filet, mozzarella, pesto, zongedroogde tomaten, Italiaanse kruiden, peper en zout in de keuken machine en draai tot een gladde vulling
  6. Verdeel de vulling over de filets
  7. Rol de filets op en zet vast met prikker
  8. Oven op 180 graden
  9. Bak ze bruin aan in de pan
  10. Leg de filets in een ovenschaal en bak ze ca. 20 minuten gaar.

Je kunt ook de filets binden met een slagerstouwtje, als een rollade. De kaas blijft dan wat beter in de filet. 

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Meld je aan voor tips & tricks

Ontvang vanaf nu elke week een mail in jouw inbox met leuke en toepasbare items over gezondheid

Je hebt je met succes ingeschreven!

Gerelateerde artikelen

Pasta salade

Pasta salade

Pasta salade😍 Heb je geen zin, tijd om uitgebreid in de keuken te staan of heb je gewoon trek in pasta? Dan is een koude pasta-salade de oplossing....

Lees meer
Eierpoffertje met zalm

Eierpoffertje met zalm

Een koolhydraatarm hapje wat er feestelijk uitziet op jouw borrelplank. 4 eieren Scheutje amandelmelk Zout naar smaak 1 tl Italiaanse groene kruiden...

Lees meer

1 Reactie

  1. Klaas

    Dag Petra,
    Heel leuk en lekker recept. we krijgen 10 gasten. willen een wat anders hoofdgerecht dan biefstuk en schnitzel.
    we serveren er pureetje bij en gevulde tomaat.
    Maken alles 1 dag van te voren en warmen uurtje van te voren langzaam op.
    Groet, Klaas

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin3