Home » Blog » Recepten » Gevulde kipdijfilet

Gevulde kipdijfilet

door | 15 dec, 2020 | Recepten

Een feestelijk en smaakvol stukje vlees op tafel

Ga voor een Italiaanse touch in jouw maaltijd. Het romige van de mozzarella met de smaken van italiaanse kruiden maakt het een waar feestje in je mond.

Ingrediënten 4 personen:

  • 4 kipdijfilets
  • Rest stukjes van de dijfilet
  • 0.5 bol mozzarella
  • Groene pesto
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 tl groene Italiaanse kruiden

Bereiding:

  1. Leg de kipdijfilets op plastic folie en op een stevige plank
  2. Dek de filets af met nog een stuk folie
  3. Sla met een deegroller de filets mooi plat
  4. Verwijder het plastic als ze mooi plat zijn
  5. Doe reststukjes filet, mozzarella, pesto, zongedroogde tomaten, Italiaanse kruiden, peper en zout in de keuken machine en draai tot een gladde vulling
  6. Verdeel de vulling over de filets
  7. Rol de filets op en zet vast met prikker
  8. Oven op 180 graden
  9. Bak ze bruin aan in de pan
  10. Leg de filets in een ovenschaal en bak ze ca. 20 minuten gaar.

Je kunt ook de filets binden met een slagerstouwtje, als een rollade. De kaas blijft dan wat beter in de filet. 

Over mij

Met aandacht en respect help ik jou graag door het proces van afvallen en leefstijlverandering heen.

Gerelateerde artikelen

Diverse sausjes voor rauwkost

Diverse sausjes voor rauwkost

Door zelf sausjes te maken leer je creatief te zijn met smaken en hoe simpel jij een gezonde versie als dip op tafel kunt zetten. Lekker bij rauwkost of lekker bij de gourmet of fondue. Maak een feestje van jouw rauwkost met dip.

Lees meer
Appelbrood

Appelbrood

Dit appelbrood kun je als ‘koekje’ bij de koffie, als lunch of als ontbijt inzetten. Vol goede vetten, vezels en natuurlijk gezoet.
Geniet ervan met mate.

Lees meer

1 Reactie

  1. Klaas

    Dag Petra,
    Heel leuk en lekker recept. we krijgen 10 gasten. willen een wat anders hoofdgerecht dan biefstuk en schnitzel.
    we serveren er pureetje bij en gevulde tomaat.
    Maken alles 1 dag van te voren en warmen uurtje van te voren langzaam op.
    Groet, Klaas

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin3