Ingrediënten 12 sneden brood
- 150 gr havermout
- 150 gr boekweitmeel
- 100 gr lijnzaad (gebroken)
- 2 eieren
- mespunt zout
- 200 ml plantaardige melk (ongezoet) of koemelk
- ½ tl bakpoeder
Bereiden
1. Verwarm de oven op 185 graden. Bekleed een grote cakevorm met bakpapier.
2. Maal 150 gr havermout tot meel in de keukenmachine.
3. Breng 200 ml water aan de kook en roer de lijnzaad erdoor. Vuur uit en laat even staan.
4. Mix in de keukenmachine de eieren met een mespunt zout op de hoogste stand 4
minuten.
5. Doe in een grote kom de gemalen havermout, boekweitmeel, melk, bakpoeder en het lijnzaadmengsel. Roer goed door.
6. Spatel er de eieren rustig doorheen.
7. Giet het beslag in de bakvorm en bak in 50-55 minuten het brood gaar.
8. Laat het brood op een rooster afkoelen.
Eet smakelijk!
*Bewaar het brood bij voorkeur in de koeling i.v.m. de eieren en melk die kunnen gaan
schimmelen. Je kunt het ook per plak invriezen.
Smaak was OK. Lekker! Maar moet nog even oefenen. Vergissinkje met de eieren. Brood was ook ongelijkmatig gerezen. Maar ik doe het gewoon nog een keer.
Hoi Els,
Wat jammer dat het de eerste keer niet lukte. Succes met de tweede poging.
Groetjes Petra