Lycopeen is alleen in vet oplosbaar en neemt je lichaam dus beter op wanneer je het eet in combinatie met wat vetten. Vandaar de olijfolie over je salade.
Wat je ook moet weten is dat lycopeen pas bioactief wordt na verhitting. Door verhitting van de tomaat wordt de celstructuur kapot gemaakt en komt de lycopeen makkelijker vrij en zorgt er zo voor dat het beter opneembaar is voor ons lichaam.
Veel kant en klaar producten van tomaten die al verhit zijn geweest, zijn dus eigenlijk niet eens zo’n slecht idee. Vaak is het nadeel bij deze producten dat er veel suiker en e-nummers aan toegevoegd worden en dan zijn ze ineens niet meer zo gezond.
Tomatensaus, pastasaus op basis van tomaten, tomatensap en ketchup doen het dus best goed 😊
Controleer wel de hoeveelheid suiker en toevoegingen want dat is nl het slechte deel van het product. Er zit vaak veel verschil in hoeveelheden suiker per merk van een product. Check dit op het etiket!
2 personen:
2 bakjes cherry tomaten á 250 gram
2 tenen knoflook
3 el olijfolie
paar takjes basilicum
peper en zout
Snijd de tomaatjes door midden en verdeel ze in een ovenschaal. Meng de olie met de knoflook en verdeel over de tomaten.
Zet in een oven van 180 graden voor 15 minuten. Breng op smaak met de basilicum, peper en zout.
Eet dit met volkoren pasta of courgette pasta.
Enjoy!
0 Reacties